Funderar du på en renovering?

Hejsan Nässjö, hallå världen, nu kommer jag att skriva om renovering för att detta är någonting som många vill läsa om. 

– renovering; göra om ditt hus

Behöver du en renovering? Du kanske behöver det eller inte. Kanske bör du renovera eftersom en renovering får ditt hus att se bättre ut och även ger en ökning av värdet. Kanske ger en renovering sinnesfrid och leder till andra fördelar också. I det här inlägget får du veta hur mycket renovering kostar, vilken typ av renovering jag rekommenderar och vilken typ av renovering jag inte rekommenderar (även om det fortfarande är ett alternativ).

Så… hur mycket kostar en renovering? Renoveringspriserna varierar beroende på många faktorer, till exempel läge (dyrare i större städer), storlek (dyrare för större hus), typ av hus/stil (billigare för ett stenhus än för ett trähus), typ av renovering och tidpunkt (priserna stiger under vår- och sommarmånaderna). Renoveringspriset landar ofta i alla fall på 70 000 för ett kök eller badrum. 

Så en renovering kostar ju pengar, visst! Ja, det kommer att kosta dig pengar men i slutändan får du tillbaka din investering när du säljer huset och/eller bor kvar i huset längre än tidigare på grund av det högre värdet. Du behöver inte nödvändigtvis betala allt kontant, jag rekommenderar att du lånar pengar eftersom det är låga räntor. Låt oss säga att du har en buffert så kan den vara bra att ha kvar, man vet aldrig när dessa pengar kan komma till användning. 

Renovering är inte obligatoriskt, vilket innebär att du inte nödvändigtvis behöver renovera och att inget dåligt kommer att hända om du inte renoverar. Det finns människor som gillar att renovera och det finns människor som behåller huset som det var när de köpte det (det är jag ). Jag kan rekommendera renovering dock för att få det som du vill ha det och för att höja värdet på bostaden.